ĐỀ ÔN THI HKI MÔN TIẾNG ANH LỚP 7

I. Circle the best answer A, B , C or D to complete each sentence below.

1. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

A. birthday

B. bird

C. dirty

D. singer

2. Nam__________ English five years ago.

A. studied

B. has studied

C. studys

D. will study

3. My brother likes __________TV in his free time.

A. to watch

B. watching

C. watches

D. watched

4. They have donated __________to help the community.

A. blood

B. volunteer

C. benefit

D. voluntarily

5. In the future, more people __________ going to work by bikes.

A. enjoy

B. enjoying

C. will enjoy

D. enjoyed

6. I ______that playing board games is interesting because I can play them with her friends.

A. think

B. tell

C. say

D. find

7.The seafood I ate this morning makes me feel __________ all over.

A. allergy

B. toothache

C. itchy

D. headache

8. Eat __________ junk food. It makes you put on weight.

A. more

B. little

C. few

D. less

9. He keeps sneezing and coughing. I think he has __________.

A. sick

B. flu

C. toothache

D. sunburn

10. These people live in the mountains, __________they have a lot of fresh air.

A. so

B. because

C. but

D. or

Give the correct form of verbs in the blank.

1. Lan (see)…………………….her old friend yesterday.

2. We (learn)…………………….English since 2014.

3. My family (come)……………………to Da Lat next summer.

4. She (move)…………… here for 10 years.

Read the text and make the sentences T (True) or F (False).

Ba’s father has unusual hobby, carving eggshells. As everyone knows, eggshells are very fragile. He can make beautiful pieces of art from empty eggshells. It’s amazing. He started the hobby five years ago after a trip to the US where he saw some carved eggshells in an art galergy. Ba’s father did not go to class to learn how to carve. He learned everything from the Internet.

True or False?

_____ 1. Ba’s father likes carving eggshells.

_____ 2. Eggshells are not very fragile.

_____ 3. He has started this hobby for five years.

_____ 4. Ba’s father went to class to learn how to carve.

_____ 5. He can make a lot of things from empty eggshells.

_____ 6. He didn’t learn everything from the Internet.

Read the passage carefully, choose the best answer A, B, C or D for each blank.

Headache is a very common disease. The symptoms (1) ________ a headache are various. People may (2) ________ pains only one side of the head. Sometimes when the pain goes away, the head is sore. People have a headache (3) _________ they work too hard or they are too nervous about something. (4) ________ can help cure the disease but people usually have to do more than taking tablets. They can prevent headaches by changing their diets or their (5)______ or simply by going to bed.

1. A. on B. in C. of D. at

2. A. be B. have C. happen D. take

3. A. when B. but C. so D. and

4. A. Medicine B. Doctor C. Sport D. Fruit

5. A. life B. working C. hobbies D. lifestyles

Rewrite the sentences using the words provided.

1. I find watching television interesting.

I think……………………………………………………………………………………

2. Hung started learning English in 2010.

Hung has ………………………………………………………………………………

3. It’s a good idea to eat more vegetables and fruits.

We should ………………………………………………………………………………

4. It rains hard, so I can not go to school on time.

Because …………………………………………………………………………………

Complete the sentences with cues.

  1. My school / donate books for the poor children/ since 2 years ago.

…………………………………………………………………………………………

  1. We/ clean- up/ our streets/ yesterday./

……………………………………………………………………………………….

Listen and decide if each statement is true (T) or false (F) or not given (NG)

Statements

T/ F/ NG

1.     Fruits and vegetables are near the entrances.

 

2.     People buy more bread because bread is good for health

 

3.     Near the checkout, there are many bags of sugar.

 

4.     There are many candies in the bakery section.

 

5.     Vegetables and fruits make people thing that all items are fresh.

 

6.     They do not sell magazines in the supermarket.

 

7.     The bags of sugar are near the bags of rice.

 

8.     Bread smell makes people hungry.

 

ĐÁP ÁN

  1. Circle the best answer A, B , C or D to complete each sentence below.

1 – D; 2 – B; 3 – B; 4 – A; 5 – C;

6 – D; 7 – A; 8 – D; 9 – B; 10 – A;

Give the correct form of verbs in the blank.

1 – saw; 2 – have learnt; 3 – will come; 4 – has moved;

Read the text and make the sentences T (True) or F (False).

1 – T; 2 – F; 3 – T; 4 – F; 5 – T; 6 – F;

Read the passage carefully, choose the best answer A, B, C or D for each blank.

1 – C; 2 – B; 3 – A; 4 – A; 5 – D;

Rewrite the sentences using the words provided.

1 – I think watching television is interesting.

2 – Hung has learned/ learnt English since 2010.

3 – We should eat more vegetables and fruits.

4 – Because it rains hard, I can not go to school on time.

Complete the sentences with cues.

1 – My school has donated books for the poor children since 2 years ago.

2 – We cleant up our streets yesterday.

Listen and decide if each statement is true (T) or false (F) or not given (NG)

1.       T

2.       F

3.       F

4.       F

5.       T

6.       F

7.       NG

8.       T

Nội dung bài nghe

The next time you are in a supermarket, pay attention to what you see and smell. Usually fresh fruit and vegetables are near the entrances. Is there a reason for this? Yes, there is. Fresh food near the entrance makes people think that all the items in the shop are fresh. Why is there a good smell of baking near the bread shelves? The bread is in plastic bags, but the smell (from bakery section) makes people feel hungry and they buy more. And what is next to the checkout? How many bags of sugar or rice do you see there? How many eggs? None? This is the place for sweets and magazines. People stand to wait for payment, see the sweets and magazines and buy them, without thinking about how much money they are spending.

========================================

Quý phụ huynh có thể tham quan, đăng ký và chọn lựa cơ sở thích hợp cho con em, cũng như thuận tiện trong việc đưa rước hàng ngày.

– Cơ sở 1: 26 Phan Chu Trinh, P. Hiệp Phú, TP. Thủ Đức, TP. HCM

– Cơ sở 2: 674/7 Xa lộ Hà Nội, P. Hiệp Phú, TP. Thủ Đức, TP. HCM

– Cơ sở 3: 190 Võ Văn Ngân, P. Bình Thọ, TP. Thủ Đức, TP. HCM

– Cơ sở 4: 636 Nguyễn Thị Minh Khai, P. Tân Đông Hiệp, TP. Dĩ An, Bình Dương

Trường THCS – THPT Hoa Sen có Cơ sở 4 tại TP. Dĩ An gồm có Hệ Tiểu Học – THCS – THPT với các chế độ học Bán trú – Hai buổi.

– Hotline: (028) 3736 1988

                  0938 22 1966 (Zalo)

                  0901 379 685 (Tư vấn tuyển sinh)

                  0274.65.68.868 (CS4 – TP. Dĩ An – Bình Dương)

Call Now Button