ĐỀ ÔN THI HKI MÔN TIẾNG ANH LỚP 8

Find the word which has different sound in the part underlined.

  1. A. minority B. ethnic C. tradition D. religion
  2. A. country B. cloud C. loudly D. mouse
  3. A. missed B. designed C. displayed D. entered

Read the passage carefully and then answer the following questions.

I live in a village by Mekong River. Every day, like most of my friends, I walk to school. It is three kilometers away. After class, I often help my mother to collect water from the river and feed the chickens. At the weekend, the villagers often gather at the community hall where there is a TV. The adults watch TV, but more often they talk about their farm work and exchange news. The children run around, playing games and shouting merrily. Laughter is heard everywhere. My father sometimes takes me to the market town nearby where he sells our home products like vegetables, fruits, eggs… He then buys me an ice cream and lets me take a ride on the electric train in the town square. I love those trips. On starry nights, The children lie on the grass, looking at the sky and daring each other to find the Milky Way. We dream of far away places.

  1. How far is it from his house to the school?

……………………………………………………………

  1. Where do the villager often gather?

……………………………………………………………

  1. Where does his father sell their home products?

……………………………………………………………

  1. Does the boy like riding on the electric train in the town square?

…………………………………………………………

  1. What do the children do on starry nights?

…………………………………………………………

Choose the word which has a different stress pattern from the others.

  1. A. ancestor B. curious C. heritage D. tradition
  2. A. buffalo B. recognise C. convenient D. cultural

Choose the correct answer to complete the sentence. 

  1. At school, the teacher and students………….. follow the rules.
  2. has to B. have to C. need to D. haven’t to
  3. Children need a caring environment to develop………… mentally…………. physically.
  4. and – and B. both – and C. the – the D. in – and
  5. ………. you study harder, you won’t be able to pass the examination.
  6. Unless B. Because C. If D. without
  7. The buses were very ………. this morning. We can’t go to the church with you in time.
  8. crowd B. crowded C. full D. busy
  9. He …………. cross the street when the traffic light is green for pedestrians.
  10. should B. shouldn’t C. ought D. oughtn’t
  11. You……………… use your mobile phone on the plane.
  12. must B. mustn’t C. don’t have to D. have to
  13. Many ethnic groups have their own languages, and some even have …….. languages.
  14. speaking B. writing C. written D. spoken

8.The nomads move two or three times a year to look for new ……….. for their cattle.

  1. land B. houses C. pastures D. products

9.The Kinh have the largest number of people, ……….. for about 80% of the population.

  1. calculating B. getting C. accounting D. making
  2. An activity that we do for pleasure when we are not working.
  3. hobby B. leisure C. relax D. interest

ĐÁP ÁN

Find the word which has different sound in the part underlined.

1 – A; 2 – A; 3 – A;

Read the passage carefully and then answer the following questions.

1 – It is about 3 kilometers.

2 – They often gather at the community hall.

3 – He sells their home products at the market town nearby.

4 – Yes, he does.

5 – They lie on the grass, looking at the sky and daring each other to find the Milky Way.

Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1 – D; 2 – C; 

Choose the correct answer to complete the sentence.

1 – B; 2 – B; 3 – A; 4 – B; 5 – A;

6 – B; 7 – C; 8 – A; 9 – C; 10 – B;

========================================

Quý phụ huynh có thể tham quan, đăng ký và chọn lựa cơ sở thích hợp cho con em, cũng như thuận tiện trong việc đưa rước hàng ngày.

– Cơ sở 1: 26 Phan Chu Trinh, P. Hiệp Phú, TP. Thủ Đức, TP. HCM

– Cơ sở 2: 674/7 Xa lộ Hà Nội, P. Hiệp Phú, TP. Thủ Đức, TP. HCM

– Cơ sở 3: 190 Võ Văn Ngân, P. Bình Thọ, TP. Thủ Đức, TP. HCM

– Cơ sở 4: 636 Nguyễn Thị Minh Khai, P. Tân Đông Hiệp, TP. Dĩ An, Bình Dương

Trường THCS – THPT Hoa Sen có Cơ sở 4 tại TP. Dĩ An gồm có Hệ Tiểu Học – THCS – THPT với các chế độ học Bán trú – Hai buổi.

– Hotline: (028) 3736 1988

                  0938 22 1966 (Zalo)

                  0901 379 685 (Tư vấn tuyển sinh)

                  0274.65.68.868 (CS4 – TP. Dĩ An – Bình Dương)

Call Now Button